Kaixo familia:
Egun hauetan Arri, eskolako ortuko laguntzaile aditua, berriro hasi da lanean: inguruak atontzen, garaiko haziak ereiten eta bertan dauden produktuak jasotzen.
Garai honetako eta gertuko produktu bat dastatzera animatzen zaituztegu: berakatz freskoak!! Ondoren, prestatzeko errezeta bat utzi dizuet, animatu egitera. 40 sorta daude eta Paduran lor ditzakezue (maiatzaren 1etik 3ra) zizak berriz …
Kaixo familia:
Estos días Arri, nuestro colaborador y entendido en la materia, ha regresado a trabajar en la huerta: limpiando las zonas, sembrando las semillas de temporada y recogiendo los productos que ya están listos.
Uno de los productos que ha recogido son los ajetes o ajos frescos. Ánimo y a degustar productos de nuestra huerta, os mandamos una receta. El manojo de ajetes los podéis conseguir si pasáis por Padura, (del 1 al 3 de mayo) disponibles 40 manojos, las setas...
Berakatz freskoen inguruan errezeta asko daude; berakatz fresko-nahasia otarrainxkarekin edo piper gorriekin entsaladan,… Baina, errezeta hau zizekin (momentuko perretxikoa) prestatutako nahasia da.
Hay múltiples recetas relacionadas con los ajos frescos; los más comunes son los revueltos, pero la ensalada con pimientos de piquillo es excepcional, y debido a las fechas, os mandamos una con las setas de primavera o seta de San Jorge.
BERAKATZ
FRESKO NAHASIA ZIZEKIN
Osagaiak : Nola prestatu:
zizak, Hasteko zizak garbitu trapu umel batekin.
berakatz freskoak, Ondoren, eskuak erabiliz, zati txikietan zatituko ditugu.
arrautza, Gero olio apur bat zartaginean jarri, haiek duten ur guztia
olioa, desagertu arte, ez dira frijitu behar, erregosi baizik.
gatza eta Beste zartaginean berakatz freskoak, zatituta jarri eta pittin
pipermina bat frijitu; hau egin ondoren elkartu zizekin.
Bukatzeko
bota gatza eta pipermin pixka bat eta jarri arrautzak
bi zartagin eta joan nahasten arrautza egin arte (hau bakoitzaren gustura)
Ingredientes: Como se prepara:
setas de primavera Se empieza limpiando las setas con un trapo húmedo.
ajos
frescos después
se trocean con las manos y se colocan en una sartén
huevos con
aceite hasta que suelten toda el agua, no hay que freírlos.
aceite En
la otra sartén se van preparando los ajetes troceados, una
sal vez
hayan cogido un poco de color, añadimos las setas.
guindilla Una vez
transcurrido un par de minutos añadimos la sal y la
guindilla,
por últimos vamos agregando los huevos y despacio
dos
sartenes vamos
realizando el revuelto.